Nyheter

Iran – Rigorösa säkerhetsåtgärder i samband med den religiösa högtiden Ashura

Iranska regimen vidtar rigorösa säkerhetsåtgärder i samband med den religiösa högtiden Ashura, 25 november, av rädsla för och i syfte att förebygga en upprepning av folkliga protester som inträffade i 2009 efter landsomfattande uppror mot prästerskapet, skriver Iranska nationella motståndsrådet i ett meddelande fredagen den 23:e november.

”Polisen är fast beslutna att upprätthålla ordning och säkerhet under sorg processioner med full kraft och kommer inte att tillåter någon oordning under tiden”, sade befälhavare för säkerhetsstyrkor i Isfahan, enligt uttalandet.

Tiotusentals suppressiva krafter har organiserats inom ramen för ”Moharram-vänlig polis” över hela landet för att kontrollera sörjande grupper.

Enligt Ahmadreza Radan, chef för Stor-Teheran säkerhetsstyrkor har antalet säkerhetsstyrkor fördubblats jämfört med förra året.

Aashura,”den tionde”, är en stor religiös högtid för shiitiska muslimer som syftar på 10:e dagen i Moharam i minne av martyrdöden av den tredje Imamen Hussein vid slaget i Karbala, belägen i nuvarande Irak, 680 e.kr.

Nyheter

Iran – Rigorösa säkerhetsåtgärder i samband med den religiösa högtiden Ashura

Iranska regimen vidtar rigorösa säkerhetsåtgärder i samband med den religiösa högtiden Ashura, 25 november, av rädsla för och i syfte att förebygga en upprepning av folkliga protester som inträffade i 2009 efter landsomfattande uppror mot prästerskapet, skriver Iranska nationella motståndsrådet i ett meddelande fredagen den 23:e november.

”Polisen är fast beslutna att upprätthålla ordning och säkerhet under sorg processioner med full kraft och kommer inte att tillåter någon oordning under tiden”, sade befälhavare för säkerhetsstyrkor i Isfahan, enligt uttalandet.

Tiotusentals suppressiva krafter har organiserats inom ramen för ”Moharram-vänlig polis” över hela landet för att kontrollera sörjande grupper.

Enligt Ahmadreza Radan, chef för Stor-Teheran säkerhetsstyrkor har antalet säkerhetsstyrkor fördubblats jämfört med förra året.

Aashura,”den tionde”, är en stor religiös högtid för shiitiska muslimer som syftar på 10:e dagen i Moharam i minne av martyrdöden av den tredje Imamen Hussein vid slaget i Karbala, belägen i nuvarande Irak, 680 e.kr.