Artikel

FFFI i GP-debatt: Demokratisk förändring ett tredje alternativ för Iran

Soheila Dashti, ordförande för Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) skriver i söndagens GP-Debatt om det tredje alternativet som baseras på en demokratisk förändring i Iran genom iranska folket, dess legitima motståndsrörelse och inhemsk opposition.

” Historien, inte minst Europas, visar att politiska eftergifter till despoter är den säkraste vägen till ett storkrig”, skriver Soheila Dashti och tillägger ” att använda militära medel för att slå ut prästerskapets kärnanläggningar … kommer att leda till ett storkrig”.

”Därför borde västvärlden och inte minst regeringen inleda en aktiv dialog med Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) och andra iranska oppositionsgrupper som söker en regimförändring till förmån för ett Iran utan prästerskapets religiösa envälde där valurnan är det enda kriteriet för legitimitet. … I dagens Iran hålls en hel befolkning som gisslan av en brutal religiös diktatur som framstår alltmer som ett hot mot världsfreden och framtida stabilitet i regionen. … För Sveriges intressen och säkerhet bör regeringen stödja det tredje alternativet, nej till krig, inga eftergifter till prästerskapet, stöd oppositionen för en demokratisk förändring i Iran”, skriver Soheila Dashti och betonar FFFI:s egen slogan.

Läs hela artikeln här …