Andra nyheter, Pressmeddelande

FFFI fördömer EU-parlemantarikernas Iranbesök

En grupp av fem EU parlamentariker som gjort sig kända för att vara regimvänliga politiker har bestämt sig för att besöka Iran den 27 oktober 2012 trots att resan har väckt stor avsky bland andra EU-parlamentariker .

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran fördömer denna resa med hårdaste ordalag och anser att ett sådant agerande, oavsett anledning eller motivering, är ett bekräftelse av prästerskapets brutala människorättskränkningar.

Delegationen inkluderar Tarja Cronberg och Isabelle Durant från de gröna samt Cornelia Ernst från den tyska vänstergruppen.

FFFI skrev tidigare i veckan ett brev till Tarja Cronberg, EP-ledamot från Finland, som är en av initiativtagarna och en av de drivande personerna bakom den skamfulla resan för att uppmana henne att avstå från att besöka Teheran. FFFI uppmanade även de svenska EP-ledamöterna till att göra sitt yttersta i avsikt att mana sina kollegor till att avstå från att åka till Iran och ställa in besöket i sin helhet.

Läs brevet här…