Nyheter

Iran: Två dödade vid självbombarattack mot moské

En självmordsbombare sprängde sig själv utanför en moské i sydöstra Iran på fredagen och dödade två personer, sade iranska statliga medier på fredag.

”Ögonvittnen sade att angriparen försökte komma in i moskén, men han identifierades av Basij-medlemmar men lyckades spränga sitt explosiva bälte några hundra meter utanför Imam-Hossein-moskén i staden Chabahar. Två medlemmar av Basij-milisen dödades och sex andra skadades, rapporterade nyhetsbyrån Fars som kontrolleras av Revolutionsgardet .

Inga ytterligare detaljer var omedelbart tillgängliga.

Chabahar i Sistan-Baluchistan-provinsen, nära gränsen till Pakistan, har en historia av oroligheter med huvudsak mellan sunnimuslimska befolkningen och iranska regimen där den sunnimuslimska minoriteten klagar över diskriminering och ständigt förtryck.

Ingen grupp tog på sig ansvaret för attacken men den sunnitiska milisgruppen Jundallah, som säger sig slåss för sunnimuslimernas rättigheter i det shiitiska Iran, har tidigare varit inblandade i sporadiska bombningar i regionen.