Nyheter

Utländska flygbolag slutar flyga till Iran

Brittiska flygbolaget British Airways (BA) slutar  flyga till Iran, tillkännager bolaget i ett meddelade på onsdagen.

”British Airways kommer inte att flyga till Iran under vintersäsongen och framtida flyg [till landet] ska studeras” sade BA och tillade att flyget på fredag kommer att vara det sista till Teheran.

Flera utländska flygbolag, inklusive Malaysia AirAsia och brittiska BMI, planerar också stoppa sina flygningar till Iran på grund av den islamiska republikens växande ekonomiska kris, rapporterade AFP i måndags.

Enligt rapporten kommer AirAsia upphöra med sina fyra flygningar per vecka mellan Kuala Lumpur och Teheran på söndag medan BMI kommer att stoppa sina flygningar på lördag i linje med beslut från British Airways.

Även Air France har meddelat på sin hemsida att flyg till Iran inte är tillgängligt och ber sina kunder att kontakta deras kontor i Dubai. Även Tajik Air har meddelat att sedan tisdagen har stoppat all flyg till Iran.

Källor i Iran berättade för FFFI att även Georgian Airways överväger att stoppa sina flygningar till Teheran.

Några stora västerländska flygbolag fortsätter dock att flyga till Iran, däribland Tysklands Lufthansa, Austrian Airlines, Nederländernas KLM och Italiens Alitalia.

Irans ekonomi har drabbats hårt av västerländska sanktioner, den iranska valutan Rial har förlorat nästan 40 procent av sitt värde under den senaste veckan.