Nyheter

Iran hotar att förstöra USA:s baser och anfalla Israel

Iran kommer att tillintetgöra USA:s militärbaser i Mellanöster bara minuter efter att Iran självt blir anfallet, uppgav chefen för Iranska revolutionsgardets luft- och rymdavdelning Amir Ali Hajizadeh.

Generalen förklarade att det handlar om amerikanska militära objekt kring Iran, men nämnde inte motattackernas räckvidd. Han sade att övningar, som Iranska revolutionsgardet nyss genomförde, just var avsedda för att öva missilslag mot en möjlig fiendes baser.

-Dessa baser är allt inom räckhåll för våra missiler och de ockuperade områdena (Israel) är också bra mål för oss, sade Amir Ali Haji Zadeh, rapporterade Fars nyhetsbyrå.

Iranska militärer provsköt i tisdags några typer av robotar. Några av dem kan till och med nå Israel.

Israel har antytt att det kan attackera Iran om diplomatin misslyckas att sätta s stopp för ladets omstridda kärnenergi program. Förenta staterna också har hävdat att militära åtgärder som den sista utvägen inte är uteslutet.