Motståndsrörelsen

Oppositionsledare: Västvärlden måste sluta eftergiftspolitiken mot Iran

FFFI Paris– Iranska oppositionsledare uppmanade stormakterna på lördagen för att stoppa blidka Teheran och börja stödja oppositionsgrupper. Uppmaning kom när Iranska nationella motståndsrådets ledare Maryam Rajavi talade inför tiotusentals anhängare i Villepinte Auditorium nära Paris på lördag eftermiddag den 23 juni 2012.

Den senaste omgången av samtal om Irans kärnvapenprogram mellan Iran och stormakterna, den 18-19 juni i Moskova, slutade i ett dödläge.

Photo By HANDOUT/REUTERS

Maryam Rajavi, som leder den Parisbaserade nationella motståndsrörelse i Iran (NCRI), uppmanade också den amerikanska regeringen att följa den amerikanska appellationsdomstolens dom och omedelbart stryka PMOI från sin terroristlista.

Hundratals framstående politiker, däribland FN:s generalsekreterares särskild rådgivare Philippe Douste-Blazy, Rudolph Giuliani, förre New Yorks borgmästare och presidentkandidat (2008), Michael Mukasey,  före detta amerikansk justitieminister (2007-2009), Alejo Vidal Quadras, Europaparlamentets vice ordförande, Robert Torricelli, tidigare US senator, John Robert Bolton, USA:s fd FN-ambassadör och parlamentariker från olika länder, som representerar ett brett spektrum av politiska åsikter i fem världsdelar, deltog också i den största exiliranierns samling. Förutom att uttrycka sitt stöd för den iranska motståndsrörelsen och försvar av Ashraf:s och Liberty:s rättigheter, krävde hög profil dignitärer också  internationella samfundets erkännande av det nationella motståndsrådet och iranska folkets kamp för demokrati.