Engagemang

Manifetation: Clinton ta bort Folkets mojahedin från lista!

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran medverkade i en manifestation på söndagen på Mynttorget i Stockholm, i samband med USA:s utrikesminister Hillary Clintons besök i Sverige, för att uppmana henne att ta bort iranska motståndsrörelsen Folkets mojahedin från USA:s terrorlista samt pressa irakiska regeringen att respektera och säkerställa Ashraf- och Liberty invånarnas grundläggande fri- och rättigheter.

En förevändning för iranska regimen och dess allierade i Iraks regering att attackera och förtrycka invånarna i Camp Ashraf och Liberty i Irak är USA:s skamliga terroristbenämning av den iranska motståndsrörelsen Folkets mojahedin, i ett försök att upprätthålla dialog med prästerskapets regim.  

 En amerikansk appellationsdomstol beordrade i en dom på fredagen, första juni 2012, USA:s utrikesminister Hillary Clinton att inom fyra månader besluta om Folkets mojahedin ska tas bort från terrorlistan.

 Appellationsdomstol slår bland annat fast i sin dom att ”utrikesministerns dröjsmål med att agera på Folkets mojahedins ansökan om ett borttagande är flagrant. … Genom att underlåta att fatta ett slutligt beslut om Folkets mojahedins ansökan, kan utrikesministern bibehålla Folkets mojahedins benämning och samtidigt hindra Folkets mojahedin från att söka rättslig prövning”.