Motståndsrörelsen

Kyrkan i Wales och Irland fördömer varje inblandning av iranska regimen i dossiern om Camp Ashraf

Ärkebiskopen av Wales Dr Barry Morgan och ärkebiskopen av Armagh och Primat av hela Irland Alan Harper tillsammans med 13 andra biskopar och präster fördömde FN:s generalsekreterares särskilda representant för Irak, Martin Köblers resa till Iran, skriver Iranska nationella motståndrådets Londonkontor på torsdagen, 17 maj, i ett pressmeddelande.

 De religiösa ledarna fördömde i ett uttalande Martin Köblers diskussioner om Ashraf- och Liberty-invånarnas öde med förtryckarna i Iran samt fördömde i starkaste ordalag varje försök att involvera iranska regimen i dossiern om Camp Ashraf.   

 ”Martin Köblers resa till Teheran kommer som en överraskning när iranska regimen har vägrat att ge inresetillstånd till Ahmed Shaheed, särskild rapportör för situationen om mänskliga rättigheter i Iran”, skriver ärkebiskopen av Wales i sitt uttalande som fått stöd av ärkebiskopen av Armagh och 13 andra biskopar och präster.

 UNAMI och dess särskilda representant för Irak bör inte låta sitt namn utnyttjas av en regim som hittills har fördömts hela 58 gånger av FN:s Generalförsamling och dess andra organ, skriver de religiösa ledarna i sitt uttalande.

 De tillägger ”iranska regimen, med sitt horribla människorättsfacit och 120 000 avrättningar av politiska motståndare däribland gravida kvinnor och barn samt dess övertygelse att förgöra sin främsta opposition symboliserad av invånarna i Camp Ashraf, är inte i position att bli inblandad i någon dialog över dossiern om Ashraf”.