Mänskliga Rättigheter

Iransk aktivist Narges Mohammadi fördes till fängelse

Iran har gripit människorättsaktivisten och advokaten Narges Mohammadi. enligt en rapport från Paris baserade” reporter utan gränser”.

Hon fördes på lördagen  till Teherans Ökända Evin fängelset för att börja tjäna en sex årlig fängelsestraff efter en fällande dom 2011.

Som FFFI har tidigare rapporterat dömdes Narges Mohammadi, vice ordförande för ”Irans center för människorättsförsvarare”(CHRD), för ”propaganda mot systemet”, och medlemskap i en grupp, ”vars syfte är att störa landets säkerhet.” Men har varit fri i väntan överklaganden.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran, FFFI, fördömer fängslandet av människorättsaktivisten Narges Mohammadi och uppmanar den svenska regeringen och människorättsorganisationer att agera för friandet av alla politiska och samvetsfångar från Irans fängelse.