Engagemang

Protest mot irakisk aggression mot invånarna i Camp Ashraf

Exiliranier och sympatisörer av den iranska motståndsrörelsen, Folkets mojahedin deltog i en manifestation utanför den amerikanska ambassaden på lördagen, den 14 april 2012, för att visa sitt stöd för iranska oppositionsmedlemmar i Camp Ashraf och Camp Liberty samt protestera mot den irakiska aggressionen mot invånarna i Camp Ashraf den 8 april.

Irakiska specialstyrkor attackerade invånarna i Camp Ashraf i samband med att den fjärde gruppen av lägerinvånare förberedde sig för att flytta till Camp Liberty som lämnade 29 skadade av invånarna i Camp Ashraf.

Deltagarna uppmanar regeringen att agera med kraft i både FN och EU för att FN:s asylprövningsprocess genast ska komma igång i Camp Ashraf och att det internationella samfundet tar över säkerhetsansvaret för lägerinvånarna fram till att de får en möjlighet att flytta till tredje länder, i strävan att värna om den fredliga och humanitära lösningen.

FN och irakiska regeringen undertecknade en avsiktsdeklaration den 25 december förra året, vilket innebar att flera tusen invånare i Camp Ashraf i nordöstra Irak skulle flytta till ett annat läger innan de fick lämna Irak för tredje länder.