Nyheter

Ahmadinejad prisar Assads blodiga kväsning

Iranska regimens president Mahmoud Ahmadinejad prisade syriska ledarskapets hantering av det årslånga upproret i landet där tusentals fredliga demonstranter har mist livet, rapporterar Reuters på tisdagen.

Ahmadinejad tillade enligt regimens egna nyhetsmedier att Teheran skulle göra allt i sin makt för att stödja sin närmaste arabiska allierade.

Iranska regimen har försökt utnyttja vågen av folkliga protester i Mellanöstern och Nordafrika till sin fördel. Detta genom att oriktigt stämpla folkets demokratiska aspirationer som ett ”islamiskt uppvaknande”, med syfte att efterhärma regimens självproklamerade ”islamiska revolution” i Iran 1979.

”Jag är mycket glad att syriska statstjänstemän hanterar situationen väl … Jag hoppas att situationen i Syrien förbättras dagligen”, skrev regimens officiella nyhetsbyrå, IRNA genom att citera Ahmadinejad med att säga under ett samtal med Assads särskilda sändebud, Faisal Meqdad.

USA införde nyligen nya straffåtgärder mot tre befälhavare inom revolutionsgardets Qods-styrka för att dessa misstänks spela en aktiv roll i att bistå den syriska regimen materiellt i dess kväsning av folkliga uppror i landet.