Nyheter

Azerbajdzjan griper 22 terrormisstänkta med kopplingar till Iran

Myndigheter i Azerbajdzjan har gripit 22 personer som misstänks ha planerat attacker mot amerikanska och israelisk ambassader på uppdrag av Iran i azeriska huvudstaden Baku, rapporterar AFP på onsdag.

”Tjugotvå Azerbajdzjanska medborgare har gripits av det nationella säkerhetsministeriet för samarbete med den iranska Sepah”, persisk benämning för revolutionsgarde, uppgav säkerhetsdepartementet i ett uttalande

Ministeriet sade i ett uttalande att de arresterade rekryterades i början av 1999 och utbildades vid militära läger i Iran för att samla information om utländska ambassader och organisationer i Azerbajdzjan. I deras utbildning ingår vapenhantering och spionageteknik till steg attacker, enligt AFP.

”Skjutvapen, patroner, sprängämnen och spionage utrustning har hittats vid gripandet”, enligt uttalandet.

Under de senaste månaderna har en rad gripanden gjorts i Azerbajdzjan med påstådda kopplingar till Teheran.