Nyheter

Iran spelade 2-2 mot Qatar

Iran spelade 2 – 2mot Qatar i Azadi Stadium på onsdagen i VMkvalspelet 2014.

Matchen hade knappt hunnit börja innan Bundesligaproffset Ashkan Dejagah presenterade sig för publiken. Ett fint förspel på vänsterkanten från Pouladi togs emot väl av Dejagahs framrusande panna som nickade in den i mål. 1-0 till Iran och mål i debuten för Dejagah!

Tio minuter in i matchen kom dock kvitteringen. Ett tafatt iranskt försvar lät en qatarier bryta sig in i straffområdet och tvinga Rahmati tlll en utrusning som slutade med att han fällde sin motspelare. Uzbekiska domaren Irmatov blåste straff och Khalfan sköt ett hårt skott i Rahmatis högra hörn, som slängde sig åt rätt håll men kunde inte rädda bollen. 1-1 efter bara 10 minuters spel.

Iran fick ett bra frisparskläge i början av andra halvlek, genom Dejagah.

Just när matchen hade hamnat i en rejäl dvala kom kvitteringen. Inbytte Cesar slog ett bra inlägg som Mohammad K. nickade in i mål. Att Rahmati var på bollen hjälpte föga. 2-2.

Resultatet stod sig tiden ut och Qatar lykades med nöd och näppe ta sig vidare till fjärde kvalrundan som andra lag, trots att Bahrain vann med hela 10-0 mot Indonesien.