Nyheter

Inför: Iran – Jordanien

Uppdaterad 23 02 2012

Vänskapsmatchen mellan Iran och Jordanien på torsdag slutade 2-2, när Iran lyckades kvittera genom Zob Ahan i övertid.

Jordanien ledde matchen med 2- 0 innan lyckades Karimi  reducera till 2-1 i 67:e minuten. Jordaniens första mål kom i den 38:e minuten som ökade senare till 2-0  genom straff i 53:e minuten.

Irans nästa landskamp spelas på skottdagen 29:e februari hemma mot Qatar som en del av det asiatiska VM-kvalet. Iran har redan kvalificerat sig till fjärde omgången medan Qatar slåss med Bahrain om den andra platsen.

Svenska Fans -Team Melli värmer upp mot Jordanien inför kommande VM-kval.

Det iranska landslaget  ställs mot Jordanien på neutral mark i Dubai, UAE under torsdagen. Båda lagen är klara för fjärde omgången i Asiens VM-kval och får se den här matchen som ett bra tillfälle att testa sina trupper inför för dem betydelselösa VM-kvalmatcher 29:e februari (Iran mot Qatar och Jordanien mot Kina).
Att matchen spelas i Dubai vittnar tyvärr om det iranska fotbollsförbundet oförmåga att ordna enkla vänskapsmatcher på hemmaplan. Nuförtiden så är det en extern anordnare som tar hand om landslagets matcher, och att bjuda in länder att spela i Iran är tydligen lättare sagt än gjort.

Iran
Team Mellis portugisiske tränare Carlos Quieroz tog till en början 37-mannatrupp som snabbt bantades ner till 27 spelare. Truppen i sin helhet innehåller flera debutanter, men ingen av dem beräknas på allvar kunna slå sig in i landslaget, än i alla fall. Av de mer intressanta namnen bland nykomlingarna finns Naft Tehrans vänsterytter 20-årige Yaghoub Karimi. Även Fajr Sepasis Reza Haghighi som är defensiv mittfältare har fått Quieroz uppmärksamhet. Men det finns även ett par namn som har väckt några ögonbryn. Quieroz har tagit ut hela 5 målvakter, där TeraktorSazis Fourozan ses som en joker. Ingen målvakt i Iran är dock i närheten att hota Mehdi Rahmati, men ett varningens finger ska ges åt Alireza Haghighi som lite överraskande anslöt till ryska topplaget Rubin Kazan under januari. Får han rätt träning och matchning kan han mycket väl ta över målvaktshandskarna i det framtida landslaget.

Jordanien
Den asiatiska fotbollskartan håller på och ritas om. Jordanien har länge varit ett lag som ingen riktigt tagit på allvar och landet har inte heller övertygat med sina resultat, vilket placeringar över 100-sträcket på FIFA’s ranking vittnar om. Men de senaste åren har laget lyft sig rejält och faktiskt lyckats slå Iran, i en väldigt viktig match för ett par år sedan då man vann med 1-0 i en kvalmatch och sedemera tog sig till Asian Cup i Qatar, där man gick vidare till andra omgången efter att ha slagit Saudiarabien, kryssat mot Japan för att åka ut mot Uzbekistan i kvartsfinal. Ett godkänt resultat av jordanierna, som återfått förtroendet och gått som tåget i VM-kvalet och kvalade sig till fjärde omgången tack vare 4 vinster i rad, på bekostnad av unga Kina som gått på dekis.

Startelva
Att sia om vilka 11 spelare som blir uttagna att ta på sig landslagströjan är alltid svårt, men vad är vi tillför om inte att dra till med vilda gissningar? Så här kommer en chansning på vad jag tror Iran kommer att ställa upp med mot Jordanien:

Rahmati
Mahini – Aghili – Hosseini – HajSafi
Heydari – Karimi – Haddadifar – Khalatbari
Ansarifard – Ghazi

Källa Svenskafans.com