Andra nyheter, Pressmeddelande

FFFI sänder kondoleanser med anledning av Lord Corbetts bortgång

Det är med stor bestörtning vi tar emot nyheten att Lord Robin Corbett of Castle Vale har avlidit söndagen 19 februari 2012. Han blev 78 år gammal.

FFFI sänder sina djupaste kondoleanser till hans familj samt Iranska nationella motståndsrådet, NCRI.

Lord Corbett, ledare för lorderna i det brittiska överhuset, House of Lords, och ordförande för den brittiska parlamentariska kommittén för ett fritt Iran stod med iranska motståndsrörelsen under de senaste tre decennierna och försvarade iranska folkets kamp för mänskliga rättigheter och demokrati. Han var en förgrundsfigur i kampen mot prästerskapets envälde och en stark motståndare till den skamliga eftergiftspolitiken gentemot regimen i Iran.

Lord Corbett spelade en betydande roll i iranska motståndsrörelsens juridiska kamp för rättvisa som ledde till flera konsekutiva domstolssegrar för den iranska oppositionen, Folkets mojahedin. Följaktligen togs Folkets mojahedin bort från Storbritanniens och EU:s lista över terroristgrupper.

“Iran will be free” var Lord Corbetts uttalade motto.

FFFI minns honom för hans insatser för iranska folkets legitima kamp mot den religiösa diktaturen i Iran, när tiderna var som mörkast för iranska motståndsrörelsen med terrorlistning i Storbritannien och EU.

Lord Corbett kommer alltid att finnas med dem som drömmer om ett fritt Iran.