Nyheter

Iranska regimen kallar upp Azerbajdzjans ambassadör

Prästerskapets utrikesdepartement kallade in Azerbajdzjans ambassadör för att protestera mot påstådda aktiviteter från israeliska underrättelsetjänsten i den oljerika kaukasiska staten, rapporterade regimens nyhetsbyråer på söndagen.

Utrikesministeriet överlämnade ett protestbrev till det azeriska sändebudet, Javanshir Akhundov, och krävde att hans regering hindrar Mossad från att använda Azerbajdzjans territorium som plattform för operationer mot Iran, enligt IRNA.

”Terrorister” kopplade till mordet på en iranska kärnfysiker flydde till Israel genom Azerbajdzjan, rapporterar IRNA vidare.

Iranska regimen har ofta anklagat Israel för mord på iranska vetenskapsmän, bland annat mordet på Mostafa Ahmadi Roshan som dödades av en bomb i januari. Israel har antytt hemliga operationer mot Iran utan att direkt erkänna medverkan.