Mänskliga Rättigheter

Prästerskapet intenfisiera represalier mot invånarna i Camp Ashraf

Prästerskapets regim i Iran har intensifierat repressalier mot invånarna i Camp Ashraf genom att arrestera ytterligare familjemedlemmar.

Alireza Jabbari och Yadollah Baktash Rahmani, 60 år gamla, som har sina söner i Camp Ashraf greps den 29 januari 2012 i staden Qazvin i centrala Iran.

Alireza Jabbari,en före detta politisk fånge under shahens regim,  har också varit i regimens fängelse i 10 år och har senare dömts flera gånger till fängelse på grund tre av hans barn bor i Ashraf.

Yadollah Baktash Rahmani har arresterats för tredje gången. Han har en son som bor i Ashraf.  Han greps i mars 2010 för att ha besökt sin son i Camp Ashraf och tillbringade ca 16 månader i fängelse. När han släpptes augusti 2011 greps igen efter en kort tid då han hade ett telefonsamtal med sin son. Han är en före detta politisk fånge under 80-talet och fortfarande lider av tortyrens konsekvenser som han hade utstått under tiden.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran uppmanar internationella organ för mänskliga rättigheter, särskilt FN: s högkommissarie för mänskliga rättigheter och FN:s råd för mänskliga rättigheter för omedelbara åtgärder för att frige politiska fångar, däribland Ashraf familjemedlemmar.

Mänskliga Rättigheter

Prästerskapet intenfisiera represalier mot invånarna i Camp Ashraf

Prästerskapets regim i Iran har intensifierat repressalier mot invånarna i Camp Ashraf genom att arrestera ytterligare familjemedlemmar.

Alireza Jabbari och Yadollah Baktash Rahmani, 60 år gamla, som har sina söner i Camp Ashraf greps den 29 januari 2012 i staden Qazvin i centrala Iran.

Alireza Jabbari,en före detta politisk fånge under shahens regim,  har också varit i regimens fängelse i 10 år och har senare dömts flera gånger till fängelse på grund tre av hans barn bor i Ashraf.

Yadollah Baktash Rahmani har arresterats för tredje gången. Han har en son som bor i Ashraf.  Han greps i mars 2010 för att ha besökt sin son i Camp Ashraf och tillbringade ca 16 månader i fängelse. När han släpptes augusti 2011 greps igen efter en kort tid då han hade ett telefonsamtal med sin son. Han är en före detta politisk fånge under 80-talet och fortfarande lider av tortyrens konsekvenser som han hade utstått under tiden.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran uppmanar internationella organ för mänskliga rättigheter, särskilt FN: s högkommissarie för mänskliga rättigheter och FN:s råd för mänskliga rättigheter för omedelbara åtgärder för att frige politiska fångar, däribland Ashraf familjemedlemmar.