Nyheter

Iranska regimen dubblar sin försvarsbudget

Iranska regimen planerar att mer än fördubbla sin militärbudget i år enligt ett förslag som prästerskapets president Mahmoud Ahmadinejad har presenterat inför parlamentet, meddelar hans  officiella hemsida på torsdagen.

”Försvarsbudgeten kommer att öka med 127 procent”, sade Ahmadinejad i sitt uttalande till ledamöterna i prästerskapets parlament.

Han uppgav dock inget konkret belopp för ökningen och inte heller någon indikation på hur extra medlen skulle komma att användas.

Iranska regimens officiella försvarsbudget för innevarande räkenskapsår, som slutar i mitten av mars, ligger på omkring 15 miljarder dollar. Budgeten baseras på ett genomsnittligt oljepris på 85 dollar per fat. Den amerikanska dollarns genomsnittliga värde beräknas till 11500 rial.

Den totala budgeten för året sänkas med 5,6 procent till 416 miljarder dollar.