Nyheter

Flera döda i explosion vid vapendepå i Teheran

Uppdaterad 14:05

En massiv explosion i en ammunitionsdepå har skakat huvudstaden Teheran kl. 12.30 lokaltid, 3 mil från platsen för explosionen.

Lokala medier rapporterar om den massiv explosionen i en vapendepå på en militärbas, Amir Almoemenin, där minst 17 människor dog i explosionen, uppger en talesman för militären. Minst 16 personer uppges skadade, varav flera allvarligt och hänvisar till kommentarer från  Ramezan Sharif, en befälhavare i prästerskapets ”elitstyrka”, revolutionsgardet..

Prästerskapets regim talade inte om orskaen till explosionen men inkommande information till FFFI talar om en explosion av raketer vid en bas för missiler.

Parvis Sorori, chefen för säkerhetskommission i prästerskapets parlament berättade för parlamentets nyhetsbyrå Icana.ir, att explosionerna utanför Bidgoneh by, sydväst om huvudstaden, på lördagen blåste ut fönster i näraliggande byggnader.