Nyheter

Iranska revolutionsgardet hotar döda amerikaner

Prästerskapets president Mahmoud Ahmadinejad sade i en kommentar på tisdagen inför lanseringen av en ny rapport från FN: s atomenergiorgan att den Islamiska republiken inte behöver atombomb för att konfrontera USA.

”Om USA vill konfrontera den iranska nationen, kommer det säkerligen att ångra iranska nationens svar”, sade Ahmadinejad enligt regimens nyhetsbyrå IRNA. ”Vi behöver inte en bomb … snarare kommer vi att agera eftertänksamt och med logik. Historien har visat att den som agerar mot den iranska nationen beklagar det.”

Samtidigt hotade en högt uppsatt befälhavare för Revolutionsgardet att döda ”dussintals”  amerikanska befälhavare om USA dödar någon av gardets toppnamn, skriver nyhetsbyrån Fars som står under Revolutionsgardets insyn.

”Ni får inte heller glömma att amerikanska befälhavare är ständigt närvarande och reser mycket i regionen. Om Ni dödar någon av oss, kommer vi att döda dussintals av er”, sade generalen Amir Ali Hajizadeh, chef för gardets flygdivision i kommentarer som citerades av Fars på tisdagen.

Flera amerikanska nykonservativa däribland den pensionerade armégeneralen, Jack Keane, uppmanade Obama-administrationen tidigare i förra veckan att använda hemliga åtgärder mot Iran och medlemmar av iranska Revolutionsgardets elit- och utlandsstyrka, Quds-styrkan.