Artikel

Tal veckan innan avslöjade iransk terrorplan i USA, visar regimen inbladning

Hassan Rahimpour Azghandi, en betydelsefull teoretiker inom prästerskapets envälde och tillika medlem av regimens s.k. ”Högsta råd för kulturell revolution” sade i ett TV-sänt tal förra veckan att ”Vi måste göra oss redo för globala operationer ”, (för att ta del av filmen klicka här eller gå till FFFI:s youtube-kanal).

Under ett avförande av fredagen, den ​​23 september, 2011 inför ”krigsveteraner från Iran-Irak kriget” lade han fram sin plan för prästerskapets fortsatta utrikespolitik för den samlade publiken. Azghandis anförande sändes också av den statskontrollerade tv-kanalen som sänder hans tal varje fredag efter den traditionella fredagsbönen​​.

Följande är utdrag från hans senaste tv-sända anförande:

”Imam [Khomeini] slog fast från allra början: Vi exporterar vår revolution”. Detta är hans exakta ord Minns du inte?”

”Det är inget skämt att fyra arabiska regeringar har störtats inom loppet av sju månader. Vi måste förbereda oss för en global konflikt. De som arbetar med underrättelse och subversiva operationer måste göra sig redo”.

”Frontlinjen för vår kamp sträcker sig från och med nu över hela världen istället för att skickas till regionerna nära gränsen som fallet har varit hittills”.

”Vi måste vara redo att gå till Latinamerika för att slåss. Gå till Ostasien för att slåss. Gå till hjärtat av Europa. Vi måste göra oss redo för globala operationer”.

”Vi [med hänvisning till sin egen generation] har blivit gamla. Nästa generation bör uppfostras på ett sätt så att de ska vara redo för de kommande tre-fyra decennierna”.