Nyheter

Oppositionsledaren försvunnen i sex veckor

En av så kallad gröna rörelsens ledare, Mehdi Karrubi, har inte setts på sex veckor och kan stå inför psykiska tortyrer av regeringen, hävdade aktivister på måndag, med hänvisning till källor i landet.

 ”Vi är mycket oroade över Karrubis hälsa och välbefinnande, som är 74 år gammal, och ingen har hört av honom i sex veckor, vare sig hans familj eller medarbetare”, säger Hadi Ghaemi, ordförande för Internationella kampanjen för mänskliga rättigheter i Iran.

Karrubis hustru säger att hon inte haft kontakt med hennes man sedan 16 juli.

Ghaemi hävdade att Karrubi är ”omgiven av ett team av psykiatriker som arbetar tillsammans med säkerhetsstyrkor” för att försöka manipulera honom till en tv-bekännelse. Han nämnde ”en trovärdig källa inifrån Iran,” utan att säga vem det var.

Både Karrubi och Mir Hossein Moussavi, sitter i Husarrest sedan februari

Iran medier sade på måndagen att det Karrubi hålls på okänd plats,utan att ange några detaljer.

Den iranska regimen har förbjudit utländska journalister från att rapportera om det som händer i landet och landets egna journalister har svårt att rapportera om det som händer.