Nyheter

Iran prisar al-Maleki för brott mot mänskligheten, uppmanar EU att ta efter

Chefen för den iranska regimens rättsväsende  berömmer al-Maliki för brott mot Camp Ashraf och uppmanar EU att följa hans exampel.

Sadegh Larijani, hyllade Iraks premiärminister Nouri al-Maliki för att ha mördat Ashraf invånarna och uppmanade europeiska länder att följa hans exempel när det gäller organisationen Folkets Mojahedin (PMOI).
Hans kommentarer kommer samtidigt som al-Maliki står inför växande ilska och hat bland det irakiska folket och politiska grupperna p.g.a. hans nära samarbete med prästerskapet regim i Iran.

”Vi prisar Iraks premiärminister för hantering av PMOI”. ”Vi hoppas att den europeiska länder kommer att börja tänka att ändra sitt dubbelmoral beteende. De ska inte förvänta sig att deras anspråk på att bekämpa terrorism accepteras medan de stöder det, ”tillade han, citerad av den statliga nyhetsbyrån ISNA på onsdagen.
Larijani:s löjliga kommentarer bekräftar det faktum att alla repressiva och brutala åtgärder som åttagits av Nouri al-Maliki och hans medarbetare mot Ashraf  är på order av den iranska regimens högste ledare.

Irakiska styrkor gick till en brutal attack mot Ashraf den 8 april. 33 lägerinvånare däri en svensk medborgare dödades och flera än 300 skadades däribland många livshotande. Attacken har fördömtdes av omvärlden.