Motståndsrörelsen, Nyheter

Socialdemokraterna fördömer dödandet av invånare i Camp Ashraf

Socialdemokraterna fördömer den brutala attacken mot Camp Ashraf, fredagen den 8 april, och skriver i ett uttalande på sin hemsida att (för att läsa uttalandet på S:s hemsida, klicka här) :

– Socialdemokraterna är djupt oroade över händelseutvecklingen i Camp Ashraf, där FN har konstaterat att 34 personer dödades andra veckan i april. Socialdemokraterna stöder FN:s krav på att oberoende observatörer ges tillgång till lägret och gör en rapport om händelseförloppet, det säger riksdagsledamot Kenneth G Forslund, ledamot i Utrikesutskottet med ansvar för dessa frågor.

Socialdemokraterna inser att situationen i Camp Ashraf är komplicerad och inte har några lätta svar. Men helt oavsett detta är det fullständigt oacceptabelt att dödligt våld används. Det är endast genom dialog med alla berörda parter som en långsiktig lösning på frågan om Camp Ashraf och dess invånare kan nås