Nyheter

12 iranska ingenjörer kidnappade i Afghanistan

12 iranska ingenjörer har kidnappats på måndagen av beväpnade angripare i västra Afghanistan meddelar Irans UD:s talesman, Ramin Mehmanparast.

De iranska ingenjörerna arbetade för ett byggföretag i västra provinsen Farah, sade  Ramin Mehmanparast. Han uppgav inte någon motivering bakom razzian men sade att ärendet utreds av Irans ambassad i Kabul och den afghanska ambassaden i Teheran.

Kidnappningar, mestadels av afghaner, är vanliga för ekonomiska eller av politiska skäl i Afghanistan, där våldet har medfört att ansträngningar för att återuppbygga landet har blivit kostsamma och farliga.

Talibanerna har tidigare utfört flera liknande bortförande, men deras talesperson Yusuf Ahmadi säger att man inte känner till kidnappningen av iranska ingenjörer.