Motståndsrörelsen, Nyheter

Al-Iraqiya listan fördömer starkt attacken mot Ashraf

Vinnaren i det senaste valet i Irak, al-Iraqiya listan, har kraftigt fördömt Nouri al-Maliki styrkornas brutala attacker mot de försvarslösa invånarna i Camp Ashraf och beskriver åtgärden som ett exempel på folkmord och brott mot mänskligheten.

Det irakiska politiska blocket sa i sitt uttalande att, ”Iraqiya uppmanar regeringen att upphöra med sådana bisarra handlingar, som är tvärtemot mot den irakiska nationens själ” och uppmanade ”Förenta nationerna, FN: s säkerhetsråd och internationella organisationer att ingripa omedelbart för att skydda invånarna i lägret och sikta på att lösa eventuella utmaningar utifrån principer om mänskliga rättigheter”.

Det politiska blocket bad på uppdrag av det irakiska folket om ursäkt till världen för dessa åtgärder  och sade att de inte har någonting att göra med den anständiga och värdiga irakiska nationen, som respekterar sina gäster samt hyser respekt för all människoliv.

Al-Iraqiya tillade att det kommer att respektera invånarna i Camp Ashraf som Iraks gäster så länge Folkets mujahedin, vars medlemmar är bosatta i Ashraf, vistas i landet.