Motståndsrörelsen, Nyheter

Irans utrikesministern prisar Irak för en dödlig attack mot Ashraf

Den religiösa diktaturen i Iran prisar irakiska myndigheter för att ha iscensatt en dödlig räd mot Camp Ashraf som är hemvist för den största iranska oppositionen, Folkets Mujahedin, vilka betraktas som terrorister av Teheran.

Folkets Mujahedin har i tre decennier fört en kamp mot iranska prästerskapet för att etablera ett folkstyre och garantera fria och rättvisa val.

Irans ensamma stöd bland en kör av internationell kritik mot den irakiska attacken mot Ashraf, är ytterligare ett tecken på närmare band mellan grannländerna sedan störtandet av Saddam Hussein.

Iranska utrikesminister, Ali Akbar Salehi, sade vid en presskonferens i Teheran på lördag att Irak hade rätt att storma Camp Ashraf, rapporterar både AP och AFP.

”Under den irakiska konstitutionen, får ingen terroristgrupp använda irakisk mark som bas för att arbeta mot grannländer” berättade Salehi under presskonferensen och tillade att räden var juridiskt nödvändigt, och ”behöver berömmas”.

Iraks premiärminister Nuri al-Malikis media rådgivare, Ali Musawi, sade till AFP på fredagen att Bagdad inte längre skulle tolerera en organisation som hade varit inblandade i ”terroristverksamhet och skadar förbindelserna med grannarna”.

Detta beklagliga påstående bevisar att Iran är det verkliga beställaren av denna dödliga attack. Det visar också att Irakiska premiärministern Nuri al-Maliki representerar iranska regimen och är beredd i hopp om att sitta kvar vid makten utnyttja irakiska militären för att tillfredsställa sina chefer i Teheran. Medan resten av världen stämmer in i fördömandena prisar Iran barbariska handlingar vilket endast bestryker deras illasinnade karaktär.

Irakiska styrkor gick till en brutal attack mot Ashraf arla morgon på fredag. 33 lägerinvånare däri en svensk medborgare dödades och flera än 300 skadades däribland många livshotande. Attacken har fördömts i uttalande från det norska och brittiska utrikesdepartementet.

Dr. Zafer al-Ani, generalsekreterare för Iraq National Future (Iraks nationella framtid) och en ledande politiker inom Iraqiya fördömde attacken i starka ordalag och sade: ”att skicka armén på begäran av den iranska regimen för att skapa fabricerade historier ämnad att initiera sammandrabbningar befläckar irakiska arméns ära”.