Artikel

Bojkotta Iran!

Nedan följer en artikel som har skickats av författaren Osborn Holmstrand till FFFI med önskan att få den publicerad på FFFI:s hemsida. Artikeln var först publicerad i Borås Tidning, BT, av onsdagen den 15 december 2010.

Bojkotta Iran!

Afsane Vahdat påminde i sitt inlägg i BT (26/11) om den fruktansvärda situationen, som kvinnor i Iran befinner sig i med diskriminering och avrättningar. Shahla Jahed avrättades den 1 december, trots massiva protester. 15 personer ska stenas till döds. De flesta är kvinnor. Enligt StopChildExecutions.org står minst 151 minderåriga på tur att hängas. Ett 30-tal journalister har fängslats, och avrättningarna av den iranska regimens politiska motståndare trappas upp i en förfärande takt.

Den svenska riksdagen tog i november emot en så kallad utbildningskommitté från Irans parlament. Detta är ren skam. Personerna är en del av en regim med blod på sina händer. Syftet med besöket var att få in en fot i EU. Sverige ger genom sitt flata agerande legitimitet åt de iranska mullornas fortsatta skräckvälde med massiv export av terrorism.

Vi måste kräva att Sverige, EU och FN inför en total bojkott av Irans fundamentalistiska diktatur för att stoppa dess mord på sitt eget folk. Detta krav framförs bland annat av NCRI, National Council of Resistance of Iran, en paraplyorganisation vars mål är ett demokratiskt, sekulärt Iran med mänskliga rättigheter. Det skulle rädda liv, ge stabilitet och säkerhet i hela Mellanöstern, men även bidra till att stärka världsfreden. Det största, äldsta och starkaste organisationen inom NCRI är PMOI, People’s Mojahedin of Iran, vars outtröttliga kamp för demokrati och mänskliga rättigheter jag nu stött i mer än fem år.

Osborn Holmstrand

Människorättsaktivist