Folkliga protester, Nyheter

Våld mot demonstranter i Iran

Nya samandrabbningar rapporteras från Irans huvudstad, Teheran, i Samband med dagens demonstrationer. Säkerhetsstyrkor och civilklädda MC- förare  basijmiliser,  har attackerat och darbbat samman med demonstranter i flera håll.

Det rapporteras att i  Enghelab torget, Sadeghieh torget och Imamhousins torg  använde repressiva styrkor tårgas och batonger mot demonstranter.  Ögonvittne berättar att flera har skadats och förts till sjukhuset.  Det uppges även att demonstranter har satt eld på två billar, Van, tillhörande revolutionsgardet i Enghelabstorget.

Tio tusentals sökerhetspoliser tillsammans med revolutionsgardet och den promilitära basijmillisen befinner sig i cantrala Tehran för att hindra demonstranter att nå frihetstorget.

Demonstrationer pågår fortfarande. kl, 19:05 lokal tid,  i olika delar av Tehran och pågår en katt och råtta-lek mellan ordningsmakten och demonstranterna, enligt vittnesuppgifter.