Andra nyheter

Manifestation utanför Irans ambassad i Lidingö

Pressmeddelande

Förenade Föreningar För ett Fritt Iran (FFFI) anordnar en manifestation på torsdag, den 24 februari utanför iranska ambassaden i Stockholm till stöd för pågående folkliga protester i Iran.

Måndagen, den 14 februari, kunde världen återigen bevittna iranska folkets mod och beslutsamhet när tiotusentals iranier trotsade prästerskapets förbud mot demonstrationer.

Tiotusentals iranier tog till gatorna för andra gången på en vecka, på söndag, i landsomfattande protester mot prästerskapets despotism. Demonstranterna över hela landet krävde en avsättning av hela systemet med en religiös envåldshärskare.

Nu när händelseutvecklingen i Libyen dominerar nyhetsflödet i världen, tar prästerskapet tillfället i akt för att brutalt slår ner protesterna i tysthet.

Den iranska regimen ströp informationsflödet inom, till och från Iran, under senaste veckans protester bland annat genom att hota inhemska journalister samt att stänga av delar av internet och telefonförbindelserna i landet. Utländska journalister är sedan länge bannlysta och får inget tillstånd för att rapportera från händelseutvecklingen i landet.

Rapporter från Iran gör gällande att säkerhetspolisen och revolutionsgardet är på jakt efter regimkritiker och oppositionella. Tusentals har gripits och många är spårlöst försvunna i samband med söndagens landsomfattande demonstrationer. Deras familjer fruktar för sina anhörigas säkerhet och befarar att de kan komma att bli utsatta för tortyr.

Demonstranterna i Stockholm kommer att uppmärksamma och protestera mot brotten mot mänskligheten som pågår i Iran. Samtidigt uppmanar de regeringen samt utrikesdepartementet att fördöma det skoningslösa våldet mot fredliga demonstranter i Iran, vilka syftar enbart till att beröva den iranska befolkningen sina universella rättigheter såsom rätten till fredliga möten och sammanslutningar samt åsikts- och yttrandefrihet.

Tid och datum: torsdagen, den 24 februari, 17:30

Plats: Iranska ambassaden, Elfviksvägen, Lidingö

Kontakt för press:

Massud Kiani 073-690 43 30

Akbar Parizani, 070-745 56 60