Nyheter

Iran – Son till Karroubi gripen

 

Iranska säkerhetsstyrkor hemsökte hos ”oppositionsledaren” Mehdi Karroubi och hans familj på tisdagen och arresterade en av hans söner och beslagtog flera handlingar, rapporterade hans hemsida på tisdagen. 

En top rättsväsendet tjänsteman varnade under tiden att de som stödjer oppositionsrörelsen inte kommer att tolereras och kommer att betraktas som ”anti-revolutionär.” 

Karroubi hemsida Sahamnews.org rapporterade tre separata säkerhet operationer har unfört mot prästen och hans familj på måndag, där hans son Ali greps. 

I en räd  i Karroubi hus ”tog säkerhetsstyrkorna och med sig ett stort antal böcker och dokument.” 

”Säkerhetsstyrkorna trrängde fru och herr Karroubi i separata rum och fortsatte att söka genom huset och bytte alla lås”. 

Den första demonstrationen på måndagen gav dödliga sammandrabbningar med säkerhetsstyrkor där två personer dödades och flera, inklusive nio säkerhetspersonal, skadades, webbplatser opposition och tjänstemän säger. 

Det andra försöket på söndagen krossades av en massiv säkerhetsstyrka i Teheran som förhindrade alla storskaliga demonstrationer från att äga rum i huvudstaden. 

Karroubi och Mousavi, före detta pelarna i Irans islamiska regimen, är trotsiga mot regeringens hållning eftersom de förlorade mot president Mahmoud Ahmadinejad i juni 2009 val som de påstår att var riggade. 

Sahamnews.org sade att i en separat verksamhet grep säkerhetsstyrkorna Karroubi tredje son, Ali, sent på måndagen. 

Sahamnews.org sade att Ali greps ett par timmar den 11 februari förra året och ”brutalt torterade.” 

Webbplatsen rapporterade också att säkerhetsstyrkor gjorder en räd i  Karroubis andre son hus, Hossein, på måndagen men ”misslyckades med att gripa honom eftersom han inte var närvarande”. 

”Den som vill stödja uppvigling ledare kommer att ses som anti-revolutionär och inte kommer att tolereras,” var Mohseni Ejeie sagt av nyhetsbyrån Fars.