Nyheter

Irans största råoljetanker utan försäkring, pga EU-sanktioner

NITC-koncernen som sköter Irans största råoljetanker sade på fredagen att deras tidigare försäkringsgivare har avböjt att förnya försäkringsskyddet för koncernens tankrar för det kommande året som en konsekvens av skärpta EU-sanktioner, rapporterade Reuters på fredagen.

Den privatägda koncernen sade att deras fyra P&I-föreningar hade vägrat att förnya försäkringsskyddet för 2011/2012, sade Reuters.

Andrew Bardot, ställföreträdare vid The International Group of P & I Clubs, berättade för Reuters att medan han inte kände till de konkreta förhandlingarna så har de berörda föreningarna haft en nära kontakt med NITC-koncernen och med det brittiska finansdepartementet ”när det gäller sanktionernas tillämpning för NITC:s försäkringsbestämmelser.”

* The International Group of P & I Clubs är en internationell samling av förening för de föreningar som säljer sjöförsäkringar. En medlemsförening i denna samling kallas för P &I- förening  (eller på engelska P &I- clubb)