Artikel

Alla hjärtans dag förbjuden av mullorna i Iran

Insändare- Hjälp rosor att leva i Iran- Fackföreningens tryckeri i Iran informerar alla sina medlemmar att inte ta emot någon beställning om ”Valentine, alla hjärtans dag . Detta innebär all tryckning och beredning av något slag med anknytning till denna bdag, av affischer, broschyrer, reklam och kort med symboler hjärta, ett halvt hjärta, rosor röda etc. även all verksamhet som bygger på information om dagen förbjöds och bestraffas av behöriga myndigheter.

Med tanke på avrättningar och massavrättningar som har skett i Iran i drygt 30 år har jag målat en tavla där rosor massavrättas i mörkret med hjälp av en lyftkran.
Bättre än den kunde inte Iranska mullorna avslöja och uttrycka sig nämligen sitt hat gentemot kärlek när de förbjuder ”Valantaine” vilket skall bestraffas enligt mullorna när man visar sin kärlek till medmänniskor och världen!

Härmed vill jag be Dig som tittar på tavlan gör allt Du kan för att befria iranska folket från diktaturer och försöka upprätta demokrati, frihet, fred och mänskliga rättigheter samt kärlek i Iran.

Önskar en trevlig alla hjärtans dag!

Afsaneh Oskouei

2011-02-10