Motståndsrörelsen, Nyheter

Kongressledamöter kritiserar staten för att nobbas information om PMOI

En grupp av kongressledamöter kritiserar det amerikanska utrikesdepartementet för att ha vägrat informera dem om läget för Irans största oppositionsgrupp, PMOI, och kallar för att gruppen ska tas bort från institutionens lista över terroristgrupper, rapporterade Washington Times på torsdagen.

”Rep Brad Sherman, demokrat från Kalifornien och ordförande i representanthusets utrikesfrågor underutskott för terrorism, icke-spridning och handel, konstaterade att mer än 110 kongressledamöter har ett lagförslag för att ta bort Mojahedin-e Khalq (MEK) från utrikesdepartementets lista över terrorgrupper. ”

I en intervju med tidningen, sade Sherman att underkommittén ”bör ta den notan på allvar.”

MEK: s (också känt som Folkets Mujaheddin Organisation of Iran – PMOI) kampanj för att avnoteras ”har fått fart under de senaste åren och månaderna”, skrev Washington Times.

”Kongresshuset uppmaning till avnotering, presenterad i juni,  kom efter Europeiska unionens beslut, förra året, som strök MEK från sin egen lista över terroristgrupper.

Appellationsdomstolen för Columbia distrikt beslutade i en dom  i juli att behålla PMOI på FTO listan har kränkt rättssäkerheten och saknade tillräcklig bevis och uppmanade amerikanska utrikesdepartementet att granska gruppens status. ”