Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Människorättsadvokater i Iran får betala med sin frihet enligt Amnesty International, svenska sektion

 

Amnesty International, tillsammans med nobelfredspristagaren, Shirin Ebadi, samt en rad andra organisationer har idag i ett gemensamt uttalande krävt att Iran omedelbart friger människorättsadvokaten Nasrin Sotoudeh.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran har tidigare uppmärksammat hennes fall i artikeln, Iran: Advokat Nasrin Sotoudeh arresterats i Teheran, av den 6 september 2010.

Nasrin Sotoudeh är en människorättsadvokat som representerade ett antal politiska fångar i Iran anklagade för ”verksamhet mot den nationella säkerheten ”och” propaganda mot den islamiska republiken.”

Hennes kontor stormades på lördagen den 29 augusti av agenter från prästerskapets ministerium för underrättelse- och säkerhetstjänst, MOIS, som konfiskerade dokument och hennes personliga tillhörigheter.

För att ta dela av Amnestys uttalande se länken nedan,

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/amnesty_international__svenska_sektionen/pressrelease/view/iran-maenniskoraettsadvokater-faar-betala-med-sin-frihet-490434

För att ta del av artikeln Iran: Advokat Nasrin Sotoudeh arresterats i Teheran, av den 6 september 2010, se länken nedan, 

https://www.fffi.se/?p=885