Motståndsrörelsen, Nyheter

Mullorna bedriver skamliga demoniseringskampanj mot invånarna i Ashraf

Irakis styrkor har belägrat Camp Ashraf

Prästerskapets löjliga utställning i den irakiska staden Khalis syftar till att intensifiera förtrycket av invånarna i Ashraf

Iranska regimens hantlangare i den irakiska provinsen Diyala satte upp en fotoutställning i staden Khalis, 20 Km från Camp Ashraf, på torsdagen den 16 september. Man hävdade lögnaktigt att utställningen var organiserad av lokala stammar, men den syftade i själva verket till att motverka det omfattande stödet för Ashraf-invånarna bland lokalbefolkningen.

Utställningen avsåg att med fabricerade propaganda material, ge sken av att befolkningen i Diyala vill att Ashraf- invånarna ska utvisas från Irak. Syftet med detta evenemang är att lägga grunden för en attack mot Ashraf och iscensätta ett nytt blodbad.

Regimen planerar för övrigt att sätta upp liknande fotoutställningar i provinserna Salaheddin och Kirkuk.  

Iraks nationella stamråd (National Council of Tribes) framhöll i ett uttalande
att ”stammarna i Diyala ligger inte på några sätt bakom denna föraktliga plan. Den är endast ett försök av den iranska regimen för att expandera sin närvaro i Diyala-provinsen. Iranska regimens nya ambassadör till Irak, Hassan Danaie-Far, är direkt delaktig i denna plan och kommer förmodligen att besöka utställningen.”

Jabar Odeh al-Maamouri, en veteran medlem i den nionde Badr-brigaden,
från terroristgruppen Qods-styrkan är den viktigaste agenten ansvarig för denna löjliga utställning. Han har tidigare spenderat 27 år i Iran och värvades av iranska revolutionsgardet i oktober 1987 och finns nu på Qods-styrkans lönelista.  Hans dossiernummer hos Qods-styrkan är 11748.

Han fick en CD-skiva med 100 bilder för utställningen som skulle skrivas ut i Bagdad. Bilderna har ställts ut tidigare i en demonisering kampanj mot Folkets mujahedin i olika iranska städer. 

En annan agent delaktig i detta projekt är Ali al-Zahiri, chef för supportrådet av Khalis, som opererar under ledning av Odeh.

Han åkte till Iran i augusti förra året för att bli informerad av ministeriet för underrättelse- och säkerhetstjänsten (MOIS) i staden Kermanshah i västra delarna av Iran. Han fick då stora summor pengar för att distribuera bland agenter delaktiga i projektet.

Ahlam Qasem Jasim al-Maliki, en välkänd agent av den iranska regimen baserad i Baqubah, har fått betydande summor av MOIS för att skicka ut inbjudningar till utställningen.

Han är redaktör på veckotidningen Baladi som finansieras av MOIS. I syfte att uppmuntra människor till att besöka utställningen har de spridit ett rykte bland lokalbefolkningen om att varje besökare skulle få erhålla 100 dollar.

Enligt en plan av den iranska regimen kommer dess agenter att hävda osannfärdigt att 1.5 miljoner irakier har signerat ett upprop för utvisning av Ashraf-invånarna från Irak. Detta är en skamlig reaktion på ett uttalande från 480 000 invånare i Diyala provinsen som tillkännagavs i juni detta år till stöd för Folkets mujahedin.

Förenade föreningar för ett fritt Iran, FFFI, uppmärksammar Sveriges regering, FN-generalsekreterarens särskilda representant för Irak UNAMI
samt de amerikanska civila och militära tjänstemännen i Irak, om den iranska regimens sammansvärjningar mot invånarna i Ashraf med avsikt att lägga grunden för ett ökat förtryck och ytterligare påtryckningar genom att sprida lögner och intensifiera den psykologiska krigföringen.