Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Polisen arresterade 60 unga män och kvinnor på en fest

Iran sedlighetspolisen grep 60 personer på en fest, som hölls i en trädgård, i helgen där det serverades alkohol och män och kvinnor blandas fritt, rapporterade tidningen Jam -e Jam på onsdagen.

Enligt Irans islamiska lagar alkohol är förbjudet, och kvinnor ska täcka hår och kroppsdelar. Det är inte  heller tillåtet att män och kvinnor blandas fritt om de inte är relaterade. Påföljderna kan inbegripa piskrapp , böter eller fängelse.

” Det serverades alkohol på festen på lördag kväll och män och kvinnor var mingel fritt ”, skriver tillägger att en oidentifierad iransk fotbollsspelare var bland dem som fängslats vid evenemanget , nära Teheran rapporterade tidningen utan uppge ytterligare detaljer ..

Sedan 2008 har iranska polisen slagit hårt  mot vad myndigheterna anser omoraliskt beteende .