Nyheter

Iransanktioner påverkar Volvo

De allt hårdare sanktionerna mot Iran har nu fått konsekvenser för svenska företag. Volvo tvingas fylla igen ett produktionshål i Tuvefabriken på uppemot 400 lastvagnar.

Den order som Volvo fått från Iran gäller uppemot 400 lastvagnar. På Tuvefabriken skulle delarna packats ihop och skickats till Iran för montering. Nu blir det inte så och ledningen för fabriken sitter nu och funderar på hur man ska fylla produktionshålet, uppger SVT:s Västnytt.

De senaste sanktionerna mot Irans kärnteknikprogram från FN, EU och framförallt USA har gjort det betydligt svårare med exportaffärer. Det bekräftas av Exportrådet med där man samtidigt betonar att det inte är helt stängt. Och man känner inte till några andra fall i den storlek som Volvo. Men att det har blivit svårare med exporten efter sanktionsbesluten i sommar är klart.