Mänskliga Rättigheter

Sex sufier arresterades i Iran

Sex Sufier i Nematollahi Gonabadi har arresterats av den iranska regimen, enligt Majzouban -e Nour webbplats. De förhördes i ungefär fem timmar och överlämnas till den iranska regimens ministeriet för underrättelse-och säkerhetstjänsten ( MOIS ).

Enligt uppgifter på webbplatsen , på onsdag morgon , föreföll sex dervischer bosatta i Sarvestan i regimens rättsväsendets kontor med sina advokater efter att ha fått en kallelse i söndags. De identifierades som Esmail ( Hadi ) Rahmanian , Farzad Darvish Sarvestani , Ali Akbar Ebrahimzadeh , Heydar Esparjani , Reza Sabet Peyman och Keramatollah Mohit .

Dervischer åtalades för ”förolämpande av de heliga, förstörelse av statlig egendom och störande av allmän ordning inför den kommande provinsvalen.”

Regimens officiella åklagare Alireza Asadi beordrade att utredningar bör förbli konfidentiella. Han hindrade även tillträde av advokater. De sex överfördes sedan till ett fängelse