Engagemang

Manifestation utanför Irans ambassad

–    I protest mot regimens konspiration Camp Ashraf i Irak

–   I protest mot de planerade avrättningarna av oppositionella Manifestation mot planerade avrättningar i Iran

anordnar sympatisörer till Iranska Nationella Motståndsrådet i Stockholm med en manifestation i protest mot iranska regimens konspiration mot Iranska oppositionslägret Camp Ashraf, som ligger i Diyala-provinsen i Irak och i protest mot de planerade avrättningarna av de oppositionella.

Sedan måndagen den 15 februari 2010 har en grupp människor samlats som påstått sig vara ”familjemedlemmar till Ashrafs invånare” utanför Camp Ashraf.

 Dessa personer agerar på direkt order av irakiska underrättelsestyrkor (Ashrafs nedläggningskommitté) som i sin tur får sina instruktioner från Khamenei och Nouri Maleki. Detta är ett känt skamgrepp som används av den iranska regimens agenter med jämna mellanrum. Att utöva psykisk tortyr gentemot invånarna i Ashraf syftar till att bereda vägen för nya angrepp på liknande sätt som hände i slutet av juli förra året när 11 lägerinvånare dödades, däribland Hanif Emami 28 år och Siavosh Nezamolmolki 27 år som båda hade starka band till Sverige, och flera hundra skadades, och varav ett tiotal personer lider fortfarande av allvarliga och bestående men.

Agerandet har varit identiskt med hur den iranske regimens förtryckt sitt eget folk, den iranska regimen som söker hämnas på Camp Ashrafs invånare på grund av deras drygt 30 åriga kamp för frihet i Iran. 

Under senaste veckorna har regimen fastställd dödsdomen på flera personer där ibland på Jafar Kazemi, 47 – Javad Lari 55 – Ali Saremei, anklagad för att ha samröre med oppositionsgruppen folkets Mujahedin, och har familjeband med tidigare politiska fångar.

Demonstranter uppmanar UNAMI och amerikanska styrkor i landet att stoppa kränkningarna av lägerinvånarnas rättigheter i enlighet med befintliga och gällande internationella konventioner.

EU och för Sveriges del i synnerhet utrikesminister Carl Bildt, måste agera:

– för att säkerheten för invånarna i Camp Ashraf garanteras i enlighet med de avtal som reglerar deras rättigheter och i enlighet med internationell rätt

– för att stoppa avrättningar av politiska fångar

Bildgalleri