Andra nyheter

Manifestation till stöd för invånarna i lägret Camp Ashraf i Irak

FFFI

2010-07-30 19:27

Pressmeddelande
 
Manifestation till stöd för invånarna i lägret Camp Ashraf i Irak, på årsdagen av de irakiska styrkornas brutala räd mot lägret den 28-29 juli 2009.
 
Lördagen den 31 juli 2010 kl. 13:00, till minne av årsdagen av de irakiska styrkornas brutala räd mot Camp Ashraf som ligger i Diyala-provinsen i Irak, anordnar anhöriga till invånarna i Camp Ashraf tillsammans med sympatisörer till Iranska Nationella Motståndsrådet i Stockholm en manifestation i närheten av den irakiska ambassaden.

Till följd av en bilateral överenskommelse mellan den forna irakiska regeringen ledd av Nuri al-Maliki och den iranska prästerskaps-diktaturens högste andlige ledare Ali Khamenei iscensatte irakiska styrkor, beväpnade med olika tillhyggen som yxor, järnrör, kedjor och varma vapen en räd mot de försvarslösa invånarna i Camp Ashraf. Camp Ashraf är sedan 20 år tillbaka hemvist för 3400 medlemmar av den viktigaste demokratiska oppositionsgruppen för ett fritt Iran, Iranska Folkets Mojahedin.

Under den grymma räden förra året dödades 11 lägerinvånare, däribland Hanif Emami 28 år och Siavosh Nezamolmolki 27 år som båda hade starka band till Sverige.
Därutöver skadades mer än 500 av invånarna varav 130 fick skador som gett men för livet. I samband med detta frihetsberövades även 36 lägerinvånare som sattes i fängelse i Irak under mycket svåra förhållande där de även fick utstå tortyr. De arresterade släpptes ur fängelset efter 72 dagar efter en beslutsam hungerstrejk samt en omfattande internationell kampanj av människorättsgrupper och MR-organisationer.
 
Den iranska regimens komplotter mot Ashraf-invånarna pågår fortfarande. Det iranska Revolutionsgardets nyhetsbyråer rapporterade nyligen att den Centrala brottmålsdomstolen i Irak har utfärdat en arresteringsorder för 38 högrankade medlemmar av Folkets Mujahedin. Dessutom har regimens statliga medier ideligen manat till anfall mot Camp Ashraf i Irak, där Iranska Folkets Mujahedin varit bofasta sedan två decennier tillbaka.
 
Med avsikten att göra livet outhärdligt för invånarna i Ashraf har lägret varit under belägring alltsedan början av 2009. Det iranska prästerskapet utnyttjar de irakiska Quds-styrkorna och sina hantlangare inom statliga irakiska organ vilka har tagit ett nytt initiativ till att hetsa mot invånarna i Ashraf i syfte att iscensätta en ny hänsynslös attack mot lägerinvånarna.
 
Svensk-Iranier bosatta i Stockholm, många med anhöriga och släktingar i Camp Ashraf, begär en omedelbar intervention från FN och av amerikanska styrkor för att garantera lägerinvånarnas grundläggande rättigheter och säkerhet.
 
Liknande demonstrationer kommer samtidigt att anordnas i andra europeiska städer däribland London, Rom, Köpenhamn, Oslo, Berlin och Paris.

Demonstrationen anordnas av familjer och anhöriga till Iranska Folkets Mujahedin (PMOI) med stöd av FFFI.
Datum
: lördagen 31 juli,
Tid: 13:00
Plats: Vid den irakiska ambassaden, Tekniska högskolan T. bana,
Baldersgatan 6 A-B, Stockholm

Kontakta:

Hanif Asyabani: 0707 40 99 89