Mänskliga Rättigheter

”Kraftåtgärder mot protester i Tehran är ”avgörande”

Publicerad: 14 augusti 2010

FFFI- En ledamot i iranska parlamentets kommission för nationell säkerhet och utrikespolitik, varnade för den unga generationens fortsatta protester i Teheran  på onsdagen och sade att detta är ett hot mot stadens säkerhet.

Parlamentsledamoten, Parviz Sarvari,  som talade vid invigningsceremonin för Teheran provinsens nya guvernör, citerades i statliga nyhetsbyrån Mehr med att säga

”Allas ögon är nu riktade mot Teheran och minsta lilla händelse i staden kommer att noteras överallt. Så, en enda brinnande däck i Teheran [under protester] kommer att uppmärksammas mer än en brinnande stad någon annanstans.”

Sarvari tillade även att ”säkerheten i huvudstaden Teheran är en viktig fråga som måste betraktas som en faktor i hur staden sköts.”

Den tidigare guvernören i Teheran, Hossein Tala, talade också vid evenemanget och påpekade för sin efterträdare att ”styra [protesterna] i huvudstaden Teheran var en viktig fråga.”

Under den senaste tiden har regimkritisk graffiti runt om i huvudstaden ökat dramatiskt i jämförelse med tidigare. Detta har blivit ett effektivt sätt för folket, i synnerhet den unga generationen, att uttrycka sitt missnöje och avsky mot prästerskapet i tider då de repressiva organens närvaro och pådrag är tilltagande.