Nyheter

Tehrans Bazaar i allmän strejk

 
 
Publicerad 2010-07-13I en aldrig tidigare skådad solidaritet gick köpmän i hela Teherans Bazaar under tisdagen den 13 juli 2010 ut i en generalstrejk. Strejken omfattar ett stort område från Bouzarjomehri Avenue hela vägen till slutet av Abbas-Abad Bazzar.
 
 Sedan i morse, har alla stora basarer och mindre företag i Serah-e Farvardin Junction, Timcheh Hajeb al-Dowleh, Amin al-Molk, Soltani Bazaar, Chaharsou Kouchak till Chaharsou Bozorg, Seh Dallan-e Malek, Seh Dallan-e Amir , Serah-e Dastmalchi, basaren av Hamam Chal gränd, hela Rahimia basaren, Serah-e Park, hela Kababiha gränden och alla affärer i närområdena deltagit i strejken.
 
Trots att affärerna var stängda och trots det höga säkerhetspådraget och närvaron av civilklädda agenter och statliga säkerhetsstyrkor, kom en stor folkmassa till Tehrans Bazaar för att uttrycka sin solidaritet med de strejkande.
  
I tisdags, den 6 juli, gick affärsmännen vid Tehrans stora bazaar (stora marknaden) ut i strejk, i protest mot en nyligen införd skattebeslut som drabbat handlarna hårt. Minst en person dödades i sammandrabbningar med polisen i onsdags. Protesterna har spridit sig i andra delar och fortsätter trots att myndigheterna lovat att dra tillbaka beslutet om skattehöjning. Demonstranterna uppges ropa ”Död åt Ahmadinejad”, Irans president, samt ”Död åt Khamenei”, Irans högste andlige ledare.

Som en följd av den ökande internationella isoleringen avsänder den senaste veckans strejker i bazarerna i Teheran och Tabriz,  som räknas som ett politiskt konservativt fäste,  med dödsfall som följd, en tydlig signal om att ytterligare en tung sektor av det iranska samhället tar öppen ställning mot regimen.

 

 

Publicerad 2010-07-13

Tehrans Bazaar i allmän strejk

I en aldrig tidigare skådad solidaritet gick köpmän i hela Teherans Bazaar under tisdagen den 13 juli 2010 ut i en generalstrejk. Strejken omfattar ett stort område från Bouzarjomehri Avenue hela vägen till slutet av Abbas-Abad Bazzar.
 
 Sedan i morse, har alla stora basarer och mindre företag i Serah-e Farvardin Junction, Timcheh Hajeb al-Dowleh, Amin al-Molk, Soltani Bazaar, Chaharsou Kouchak till Chaharsou Bozorg, Seh Dallan-e Malek, Seh Dallan-e Amir , Serah-e Dastmalchi, basaren av Hamam Chal gränd, hela Rahimia basaren, Serah-e Park, hela Kababiha gränden och alla affärer i närområdena deltagit i strejken.
 
Trots att affärerna var stängda och trots det höga säkerhetspådraget och närvaron av civilklädda agenter och statliga säkerhetsstyrkor, kom en stor folkmassa till Tehrans Bazaar för att uttrycka sin solidaritet med de strejkande.
  
I tisdags, den 6 juli, gick affärsmännen vid Tehrans stora bazaar (stora marknaden) ut i strejk, i protest mot en nyligen införd skattebeslut som drabbat handlarna hårt. Minst en person dödades i sammandrabbningar med polisen i onsdags. Protesterna har spridit sig i andra delar och fortsätter trots att myndigheterna lovat att dra tillbaka beslutet om skattehöjning. Demonstranterna uppges ropa ”Död åt Ahmadinejad”, Irans president, samt ”Död åt Khamenei”, Irans högste andlige ledare.

Som en följd av den ökande internationella isoleringen avsänder den senaste veckans strejker i bazarerna i Teheran och Tabriz,  som räknas som ett politiskt konservativt fäste,  med dödsfall som följd, en tydlig signal om att ytterligare en tung sektor av det iranska samhället tar öppen ställning mot regimen.