Nyheter

Nya demonstrationer bröt ut i Iran

 

 

 

Stockholm den 12 juni 2010

Det rapporteras om sammandrabbningar mellan Irans säkerhetsgardister och demonstranter på olika städer i Iran på lördagen med anledning till den första årsdagen av den landsomfattande upproret efter presidentvalet i Juni föra året .

I Tehran har polisen drabbats samman med demonstranter i Azarbajjan och Molla Sadra gatan, Valiasr, Mosadegh, Vanak och Enghelab torget.

Minst åtta demonstranter har arresterats och många andra skadats då revolutionsgardister försökte att förskingra demonstranter, enlig vittne. Demonstranter ropar ”Död vid Khamenei, Död vid Ahmadinejad”.

Det rapporteras att även i Mashahd, Norra Iran, i Tabarsi torget.Demonstarnter ropar slagord mot Irans ledning och kräver deras avgång. Det kommer även rapporter om liknande demonstrationer i Isfahan i centrala och Tabriz i västra Iran.

 

 

 

 

 

 

 

Det rapporteras om sammandrabbningar mellan Irans säkerhetsgardister och demonstranter på olika städer i Iran på lördagen med anledning till den första årsdagen av den landsomfattande upproret efter presidentvalet i Juni föra året .

I Tehran har polisen drabbats samman med demonstranter i Azarbajjan och Molla Sadra gatan, Valiasr, Mosadegh, Vanak och Enghelab torget.

Minst åtta demonstranter har arresterats och många andra skadats då revolutionsgardister försökte att förskingra demonstranter, enlig vittne. Demonstranter ropar ”Död vid Khamenei, Död vid Ahmadinejad”.

Det rapporteras att även i Mashahd, Norra Iran, i Tabarsi torget.Demonstarnter ropar slagord mot Irans ledning och kräver deras avgång. Det kommer även rapporter om liknande demonstrationer i Isfahan i centrala och Tabriz i västra Iran.

 

Stockholm den 12 juni 2010

Det rapporteras om sammandrabbningar mellan Irans säkerhetsgardister och demonstranter på olika städer i Iran på lördagen med anledning till den första årsdagen av den landsomfattande upproret efter presidentvalet i Juni föra året .I Tehran har polisen drabbats samman med demonstranter i Azarbajjan och Molla Sadra gatan, Valiasr, Mosadegh, Vanak och Enghelab torget.

Minst åtta demonstranter har arresterats och många andra skadats då revolutionsgardister försökte att förskingra demonstranter, enlig vittne. Demonstranter ropar ”Död vid Khamenei, Död vid Ahmadinejad”.

Det rapporteras att även i Mashahd, Norra Iran, i Tabarsi torget.Demonstarnter ropar slagord mot Irans ledning och kräver deras avgång. Det kommer även rapporter om liknande demonstrationer i Isfahan i centrala och Tabriz i västra Iran.

 

 

   

Det rapporteras om sammandrabbningar mellan Irans säkerhetsgardister och demonstranter på olika städer i Iran på lördagen med anledning till den första årsdagen av den landsomfattande upproret efter presidentvalet i Juni föra året .I Tehran har polisen drabbats samman med demonstranter i Azarbajjan och Molla Sadra gatan, Valiasr, Mosadegh, Vanak och Enghelab torget.

Minst åtta demonstranter har arresterats och många andra skadats då revolutionsgardister försökte att förskingra demonstranter, enlig vittne. Demonstranter ropar ”Död vid Khamenei, Död vid Ahmadinejad”.

Det rapporteras att även i Mashahd, Norra Iran, i Tabarsi torget.Demonstarnter ropar slagord mot Irans ledning och kräver deras avgång. Det kommer även rapporter om liknande demonstrationer i Isfahan i centrala och Tabriz i västra Iran.