Motståndsrörelsen

”Löjlig desinformationskampanj” mot Folkets Mujahedin

 

Publicerad 2010-06-16

I ett pressmeddelande från paraplyorganisationen Irans nationella motståndsråd (NCRI) avfärdas på onsdagen uppgifterna som en upptrappning av en ”löjlig desinformationskampanj” mot oppositionen. Syftet är enligt NCRI bland annat att bädda för fortsatta attacker mot Ashraf, ett flyktingläger i Irak som är centrum för mujahedin-sympatisörer. läs mer..

Iransk tv har i veckan visat inspelade erkännanden från män som uppges ha gripits efter att ha planerat bombdåd i Teheran. Enligt rapporteringen i bland annat engelskspråkiga Press TV ska männen ha fått sina anvisningar från ”två kvinnliga instruktörer, den ena baserad i London och den andra baserad i Sverige”.

Dirigerade från Storbritannien och Sverige har oppositionsrörelsen Folkets mujahedins utsända försökt placera ut bomber i Teheran, hävdar den iranska regimen i statliga medier. ”Löjlig desinformation”, svarar Folkets mujahedin.

Irans underrättelseminister Heydar Moslehi ska i sammanhanget också ha kritiserat Storbritannien, Sverige med flera västländer för åtminstone passivt stöd till Folkets mujahedin.