Avrättningar

Över 20 avrättade i Iran under september månad

Iranska regimen avrättade nio fångar kollektivt i staden Shirazs Adelabad-fängelse på lördagen.

En ny våg av avrättningar sveper över Iran med över 20 avrättningar sedan den tredje september. Flera av offren är politiska fångar från Irans minoritetsgrupper Baluchier och Kurder. De anklagas ofta för påhittade brott som “krigföring mot gud (Moharebeh)” och “att underminera systemets säkerhet”.

11 fångar varav tre baluchiska politiska fångar avrättades mellan den tredje och femte september. Tre kurdiska politiska fångar avrättades den åttonde september i Gohardasht-fängelset i staden Karaj.

Iranska regimen verkställer dessa avrättningar i ett desperat försök att stoppa de regimkritiska protesterna i landet. De folkliga demonstrationerna mot regimens korruption och repression växer för varje dag och riktar sig mot prästerskapet i sin helhet.

Amnesty International varnade i ett uttalande den tredje september att iranska myndigheter försöker tysta det civila samhället med ökade godtyckliga arresteringar.