Avrättningar

11 fångar avrättade av iranska regimen denna vecka

Iranska regimen avrättade 11 fångar i veckan i den sydöstra staden Zahedan och staden Karaj, väst om huvudstaden Teheran.

Åtta fångar var avrättade i Karajs Gohardasht-fängelse den femte september.

Tre fångar avrättades den tredje september i Zahedans fängelse. Männen var mellan 21 och 24 år gamla och tillhörde iranska minoritetsgruppen Baluchier. De hade dömts till döden anklagade för mord på en polisman.

Myndigheterna informerade deras familjer att de måste betala så kallade blodspengar till polismannens familj samt betala för rep som använts vid avrättningen om de vill kunna hämta deras döda kroppar.

Iranska regimen verkställer dessa avrättningar i ett desperat försök att stoppa de regimkritiska protesterna i landet. De folkliga demonstrationerna mot regimens korruption och repression växer för varje dag och riktar sig mot prästerskapet i sin helhet.

Regimens högsta andlige ledare och president står handfallen medan valutan, rial, fortsätter att falla fritt och ekonomin går mot en total kollaps.

Amnesty International varnade i ett uttalande tidigare denna vecka att iranska regimen försöker tysta det civila samhället med ökade godtyckliga arresteringar.