Opinion

USA:s nya president Trump bör isolera Iran från första dagen

Irans destabiliserande närvaro har vuxit under året sedan kärnteknikavtal, skriver en av republikanernas presidentkandidater i 2016 och Floridas tidigare guvernör, Jeb Bush, och Dennis Ross, särskild medhjälpare till president Obama mellan 2009 och 2011, i ett debattinlägg för Time.

De lyfter fram iranska regimens vapenleveranser till Jemen som strider mot FN:s vapenembargo och provskjutning av ballistiska robotar. Ett sådant beteende är i direkt strid mot FN:s resolution 2231, som inkluderar kärnteknikavtalet, och är ett exempel på Irans brist på ansvar. Om Iran fortsätter att bryta mot kärnteknikavtalet måste USA vara beredd att lämna avtalet.

Författarna pekar också på att befälhavaren för revolutionsgardets terrorstyrka Quds-styrkan, Qassem Soleimani, reser fram och tillbaka i regionen och besöker Ryssland obehindrat trots att FN belagt honom med reseförbud.

Trump-administrationen måste utvidga agendan för att räkna in Irans aggressiva beteende och olämpliga inblandning över hela Mellanöstern.

Det är endast genom att återigen öka trycket kan USA visa Iran att det tar mycket stora risker om dess politik inte förändras och om det någonsin frestas av att sträva efter kärnvapen igen. Tuffare politik idag kommer sannolikt att minska risken för en eskalerad konflikt vid senare tillfälle.

Läs hela debattinlägget på Times hemsida, här …