Andra nyheter, Nyheter

Befälhavare för Irans Quds-styrkan i Moskva

Befälhavare för iranska regimens terrorstyrka, Quds-styrkan, har flugit till Moskva för samtal med Rysslands militära och politiska ledning, det rapporterar Reuters på fredagen.

Qassem Soleimani reste till Moskva igår kväll för att bland annat diskutera leverans av missilförsvarssystemet S-300 och ytterligare militärt samarbete, sade en högt uppsatt iransk säkerhetstjänsteman till Reuters.

Ryssland har levererat den första delen av ett avancerat missilförsvarssystem S-300 till Iran, rapporterar iranska medier i måndags.

En Moskvabaserad västerländsk diplomat säger att Soleimani skulle träffa Rysslands president Vladimir Putin och försvarsminister Sergej Shoigu men en talesman för Kreml sade att ett möte med Soleimani inte var på Putins schema.

Soleimani besökte Moskva i juli förra året för att hjälpa Ryssland planera sitt militära ingripande i Syrien och skapa en iransk-rysk allians för att stödja Syriens diktator Bashar al-Assad.

Qassem Soleimani, befälhavare för Quds-styrkan som ansvarar för iranska revolutionsgardets operationer utomlands, har varit ålagd med ett internationellt reseförbud och frysning av sina tillgångar sedan 2007 efter en resolution från FN:s säkerhetsråd.